У ДТП в Рівненській області загинув 74-річний велосипедист

Також в аварії травмувався 17-річний мотоцикліст.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області, передає "Еспресо.Захід".

Смертельне зіткнення мотоцикліста й велосипедиста сталося в Рокитнівському районі. Близько 20-ї години 23 жовтня медики "швидкої" повідомили в поліцію про ДТП в селі Купель. Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди травмувався неповнолітній мотоцикліст, а велосипедист загинув на місці події.

Поліцейські з’ясували, що 17-річний місцевий мешканець, керуючи мотоциклом Loncin, допустив зіткнення із 74-річним односельцем, який ішов проїжджою частиною з велосипедом у руках. Травми, що їх отримав чоловік, виявилися несумісні з життям.

Неповнолітнього госпіталізували в лікарню з попереднім діагнозом "струс головного мозку". Крім того, в нього відібрали зразки крові для визначення стану сп’яніння.

Слідчі слідчого управління за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України.

Мотоцикл, який не був зареєстрований у встановленому законодавством порядку, вилучили. Поліцейські в рамках кримінального провадження також встановлюють, чи мав 17-річний хлопець право керувати транспортним засобом.

Відповідно до санкції статті йому може загрожувати позбавлення волі від трьох до восьми років.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал