"Львів'янка рулить" проти стереотипів

У Львові відбудеться оригінальний автопробіг. Перший такий у нашому місті

Відзначення Дня автомобіліста та дорожника, яке, згідно з Законом України, припадає на останню неділю жовтня, цього року через вибори перенесено з 25 жовтня на 1 листопада. Саме цього дня (коли традиційно відзначають створення ЗУНР і День усіх святих) відбудеться автопробіг "Львів'янка рулить" за участі 15 авто з жінками за кермом. Виїхавши з паркувального майданчика на перетині вулиць Винниченка та Кривоноса, вони проїдуть проспектом Чорновола, іншими вулицями та завершать маршрут біля бізнес-Центру "Lemberh", інформує Еспресо.Захід.

Як розповів нам співзасновник ГО "Спілка автомобілістів Львівщини" (що організовує цей автопробіг), координатор Володимир Слушняк, автопробіг "Львів'янка рулить" – перший такого плану у Львові. Він є частиною соціального проєкту "Львів'янка рулить", започаткованого фотоконкурсом з ідентичною назвою та покликаного долучитися до популяризації професії жінки-водійки не тільки як керманича трамвая, тролейбуса, таксі, а й, можливо, автобуса, вантажного та спортивного автомобілів, техніки спеціального призначення й іншої, а також сприяти знищенню недолугих гендерних стереотипів про жінок за кермом.

"Я буквально вчора познайомився з жінкою, яка є керівником однієї з львівських охоронних фірм, і їй геть не заважає самостійно виїжджати на всілякі непрості позаштатні ситуації. Знаю водійок-далекобійниць. До речі, дві з них (одній 26 років, іншій – 28) взяли участь у нашому фотоконкурсі "Львів'янка рулить", який продовжимо, вочевидь, до кінця зими з тим, щоб на початку березня відкрити на основі цього фотоконкурсу велику виставку. Правда, працюють ці жінки як водійки-далекобійниці не у Львові, а в країнах Європи. Бо в нас, як правило, на такі роботи жінок не беруть. Що маю сказати? Що більше заглиблююсь у цю тему, то краще розумію, наскільки, на жаль, ще стереотипно щодо жінок досі мислить наше суспільство".

Варте уваги, що по завершенні автопробігу Спілка автомобілістів Львівщини підпише меморандум про співпрацю зі Спілкою жінок Львівщини. І з цього щось добре, на думку одних та інших, та й вийде.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал