Закарпатські митники вилучили в прикарпатця брендові речі

На митному посту "Тиса", що на українсько-угорському кордоні, закарпатські митники вилучили колекційні брендові речі, які прикарпатський водій намагався завезти на митну територію України без декларування та оподаткування.

Про це інформує Закарпатська митниця Держмитслужби, передає "Еспресо.Захід". 

Повертаючись з Італії в Україну на мікроавтобусі Mercedes-Benz, 49-річний житель Рогатинського району під час митного контролю у "червоному коридорі" вказав у декларації шість дорожніх сумок з особистими речами.

Усно заперечив про наявність будь-яких інших товарів, в тому числі і комерційного призначення, що підлягають обов’язковому декларуванню та сплаті податків.

Читайте також: На Прикарпатті посадовець заробив на необлікованому спирті 6 мільйонів гривень

Під час перевірки багажника митники виявили на підлозі три пакунки з товарами іноземного виробництва. Зокрема, жіночі кросівки та туфлі відомої марки, шкіряний гаманець, рюкзак та сумку з натуральної шкіри, а також браслет і дев'ять жіночих курток.

Фото: Закарпатська митниця Держмитслужби

За словами прикарпатця, товари він перевозив з Італії в Україну замість водія, якого не пустили в Україну угорські митники, тож не визнав їх своєю власністю.

Наразі вартість однієї частини виявленого товару складає 1097,65 євро, що вже перевищує дозволену митним законодавством загальну суму нового товару – до 500 євро. Інша частина вилучених речей потребує додаткової оцінки із залученням спеціаліста-експерта.

Інспектори склали протокол про порушення митних правил. Подальшу долю речей встановить суд.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.