У Луцьку відбулось відкриття виставки Кшиштофа Хейке "Шопенівський пейзаж"

Міжнародний мистецький проєкт "Шопенівські читання", щороку відбувається у Луцьку в межах міжнародного конкурсу піаністів "Шопенівська весна".

Йдеться на сайті Луцької міськради, передає "Еспресо.Захід".

Проєкт реалізовується за ініціативи Генерального Консульства Польщі у Луцьку у партнерстві з музичною школою № 1 імені Фридерика Шопена.

У межах цього проєкту відбулось відкриття виставки Кшиштофа Хейке під назвою “Шопенівський пейзаж”.

"Музика — велична, вона долає будь-яку епідемію і перешкоди, це те, що супроваджує нас у житті. Музика Фридерика Шопена — особлива, сповнена любові до Польщі, своєї Батьківщини, це музика високого рівня, що зачарувала весь світ", - зауважив під час виступу секретар міської ради Григорій Пустовіт .

Опісля відбувся концерт фортепіанної музики професорки Варшавського Музичного Університету імені Фридерика Шопена Марії Габрись-Хейке.

Кшиштоф Хейке – професор кінематографії, фотограф, оператор, мандрівник, видавець. Закінчив Інститут художньої фотографії в Празі (диплом 1990 р.) і факультет кінематографії Польської національної школи кіно, телебачення і театру в Лодзі (диплом 1991 р.). Свої роботи представив на понад 190 окремих виставках у Польщі та закордоном.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал