Музей Писанки відсвяткував завершення першого етапу ремонтних робіт

Зі світловим шоу святкував музей Писанки у Коломиї Івано-Франківської області завершення першого етапу ремонтних робіт.

Про це Суспільному Карпати розповіла його директорка Ярослава Ткачук, передає "Еспресо.Захід". 

За її словами, відкриття відбулося урочисто, за присутності великої кількості коломиян та гостей міста. Провели освячення першого етапу проведення капітального ремонту музею. 

"На завершення урочистої частини впродовж майже трьох годин коломияни мали можливість милуватися світловим шоу", - розповідає Ярослава Ткачук.

На ремонт музею Писанки у Коломиї планували витратити майже 7 мільйонів гривень. Його оновлення розпочалося півтора місяця тому, коли розпочали збір коштів під гаслом: "Писанка, яка єднає".

Директорка музею каже: "Ми запровадили мистецькі аукціони. У них взяли участь художники не лише з Коломиї, а й з інших регіонів України та з-за кордону. В таки спосіб зібрали кошти для того, щоб розпочати ремонтні роботи на фасаді самої сфери. Жодної копійки бюджетних коштів не використали".

Фото: Музей Писанки

За зібрані кошти провели повний демонтаж сфери музею, просушили бетонну основу.

Наступний етап капітального ремонту буде проводити івано-франківська фірма-переможниця тендеру на подальше проведення будівельних робіт.

"Зараз уже опрацьовано і подано перші технічні завдання для продовження ремонтних робіт всередині самого приміщення. Це буде велика кругла зала, яка розташована у сфері музею, це дахи над сходами, заміна вхідних дверей і дахи над входами з іншого боку приміщення, вхід до підвального приміщення, в також вхід до котельні. Поки що коштів нам вистачає, - ділиться планами директорка музею.

Повністю завершити ремонт музею Писанки очікують до серпня-вересня наступного року.

Додамо, що установу збудували у вересні 2000 року спеціально для збереження і експонування творів писанкового розпису – писанок. Музей володіє колекцією, що налічує понад 6000 писанок, представлених з переважної більшості областей України.