МОН відкрило гарячу лінію для скарг щодо порушень безпеки освіти

МОН повідомляє про те, що громадяни України можуть звертатися зі скаргами щодо недотримання безпечних умов освітнього процесу до Державної служби якості освіти.

Про це повідомляється на сайті міністерства, передає "Еспресо.Захід".

Відповідно до нього, українці зможуть звертатися через порушення безпечних умов освіти за двома телефонами:

Міністерство прийматиме скарги з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 18:00 крім вихідних і святкових днів.

Окрім того, як зазначається у повідомленні, через спричинену пандемією ситуацію Державна служба якості освіти та її територіальні органи організовують позапланові очно-дистанційні інституційні аудити. Їхніми ініціаторами є заклади загальної середньої освіти, які спільно з експертами шукатимуть рішення для ефективної розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти. 

Додамо, на позачерговому засіданні Уряду прийнято рішення рекомендувати школам встановити канікули з 15 до 30 жовтня, у наступний період можливий перехід на дистанційне і змішане навчання з урахування епідеміологічної ситуації. 

Закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти – перейти з 15 жовтня до 15 листопада на дистанційну форму навчання з рекомендованим виїздом студентів із гуртожитків (окрім сиріт; осіб, позбавлених батьківського піклування; здобувачів освіти з тимчасово окупованих територій, «червоних» карантинних зон; іноземних громадян та осіб без громадянства; здобувачам освіти, які поєднують навчання з роботою).

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал