У львівському Театрі ляльок покажуть інклюзивну виставу

Участь у прем’єрних показах вистави є безкоштовною.

Про це повідомляють у львівському Театрі ляльок, передає "Еспресо.Захід".

Виставу "Як нотки пісеньку складали" для дітей до трьох років покажуть 23, 24 та 30 й 31 жовтня. Вона має інклюзивний характер та реалізовує принципи доступного та відкритого театру й розрахована на участь дітей із синдромом Дауна.

Директорка та художня керівниця Уляна Мороз у коментарі для "Еспресо.Захід" розповідає, що вистава про розуміння та прийняття: "Вистава є інклюзивною, але вона прийнятна не лише для дітей з синдромом Дауна. Вона для всіх від нуля і до трьох років. Вистава про ноти, про музику. Про ноту Соль, яка загубилася і всі решта вирішують, чи може бути пісня без цієї нотки. Пісня виходить дуже сумна і вони тоді розуміють, світ не буде повноцінним, коли не буде різних кольорів та всіх нот. Це наша ідея показати ставлення до іншого, приймати іншого та шукати потрібності у світі на всіх рівнях".

Режисером став Михайло Урицький, художницею – Єлизавета Селицька, а композитором – Тимур Полянський. Створення на сцені повноцінного інклюзивного простору відбувалося під кураторством професійного психолога та підтримки Українського культурного фонду. Всі актори, які грають у постановці, отримали консультації.

Зареєструватися на прем’єру можна за покликанням. Дивитися одну виставу, у зв’язку з карантином, можуть не більше 10 дітей.

Додамо, що цієї осені Львівський Театр ляльок презентує 75-й сезон вистав.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.