Олег Синютка передав захисні костюми від Фонду Порошенка для членів ДВК Львова

П’ять сотень засобів захисту розійдуться по виборчих комісіях на Львівщині.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Засоби захисту призначені для членів ДВК, щоб виборці та люди, залучені до виборчого процесу 25 жовтня, почувалися в безпеці. Костюми розійдуться по виборчих дільницях на Львівщині. За словами народного депутата, пандемія COVID-19 залишається найбільшим викликом.

"Ми розуміємо, на виборчі дільниці прийдуть і люди, інфіковані коронавірусом. Чи можемо ми позбавити їх виборчого права? Звичайно, ні. Ці люди мають таке саме право, як і будь-хто з українців, віддати свій голос, віддати свій голос за майбутнє України", – каже народний депутат України Олег Синютка.

Лідерка партії "Європейська солідарність", кандидатка №1 у списку до Львівської обласної ради Ірина Гримак звернула увагу на те, що влада, як центральна, так і місцева не впоралася з викликами пандемії і фактично самоусунулась від вирішення проблем – лікарень і медиків, простих громадян. У той час, як Фонд Петра Порошенка та "Європейська Солідарність" постійно надають допомогу для протидії пандемії.

"Ми хочемо забезпечити членів ДВК захисними костюмами для того, щоб вберегти їхнє здоров’я і здоров’я виборців, – каже Ірина Гримак. – У жодному разі не наражати їх на небезпеку. На жаль, сьогодні ми не бачимо жодних кроків, які хоча б давали надію і сподівання на те, що влада дбає про своїх громадян, про нас українців".

У команді "ЄС" закликають членів дільничних виборчих комісій і виборців для голосування в умовах пандемії дотримуватися усіх рекомендацій, носити маски та зберігати дистанцію.

Нагадаємо, до старту передвиборчої кампанії народні депутати Олег Синютка та Микола Княжицький передали лікарям та лікарням від Фонду Петра Порошенка 4 250 захисних костюмів, 420 пульсоксиметрів, понад сотню захисних окуляр та п’ять тисяч ІФА тестів. Після завершення виборів надання допомоги обіцяють продовжити.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал