На Львівщині заплатили податку за землю більше, ніж торік

Підприємці закликали на час карантину зменшити ставки місцевих податків

Упродовж січня-вересня цього року платники податків Львівщини сплатили 751 млн гривень податку за землю. У вересні до місцевого бюджету надійшло понад 92 млн гривен, тоді як у вересні минулого року - 87 млн гривень, тобто на п`ять мільйонів менше. Про це повідомили у  Головному управлінні ДПС у Львівській області, передає "Еспресо.Захід".

Податок на землю так само як і податок на нерухомість є місцевим. Тобто ставку на нього може регулювати місцева рада в рамках, визначеним податковим кодексом. Ще на початку карантину підприємці закликали місцеві органи влади зробити певні послаблення в частині сплати місцевих податків. Однак, як видно, до них не дослухались.

"У попередні роки ставки податку на землю підняли, можливо, тому надходження вищі. Я переконаний, що платити податок за землю обов'язково. Але у час карантину місцеві органи влади могли б зробити якесь послаблення для бізнесу. Не йдеться про нульову ставку, адже і бюджет наповнювати треба. Але це могла б бути певна знижка чи відтермінування, – каже голова Асоціації підприємців Львівщини Ростислав Пшемінський. – Підприємці – це та категорія платників, яка дуже легко йде на контакт. Можна зібратись і напрацювати ті варіанти, які влаштують і владу, і бізнес у цей непевний час. Однак влада не хоче йти на діалог з підприємцями".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал