МОЗ планує створити інститут вакцин в Україні

МОЗ має намір повністю відновити розробку і виробництво вакцин на території України.

В Україні планують створити інститут вакцин, оскільки питання біологічної безпеки надзвичайно важливе для нашої країни. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я, передає "Еспресо.Захід".      

Під час пресбрифінгу щодо української вакцини проти COVID-19 міністр охорони здоров'я Максим Степанов, зокрема, заявив, що доклінічні випробування кандидата у вакцини проти коронавірусної хвороби тривали майже пів року.

Максим Степанов підкреслив, що розробка вакцини здійснюється українськими та американськими компаніями, а також вітчизняними вченими, зокрема з Інституту мікробіології НАН.

"Зараз розпочнуться клінічні дослідження вакцини. Вони будуть відбуватися за повної підтримки держави. Це все – ще достатньо тривалий процес", – заявив міністр.

Зі свого боку президент компанії DiaPrep System Inc. Михайло Фаворов зазначив, вже зараз можна говорити, що Україна має всі шанси отримати вакцину, яка буде захищати від коронавірусу.

Читайте також: "Українська вакцина від коронавірусу може бути через 9 місяців або рік", – доктор Михайло Фаворов

"До виробництва вакцина має пройти дуже довгий процес, який включає перевірку безпеки, імуногенності та багато інших складних процесів. Але вже зараз зрозуміло, що ми можемо отримати препарат, який буде захищати від COVID-19", – резюмував Михайло Фаворов.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал