Кабмін змінив керівництво Держмитслужби

Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 22 жовтня, на позачерговому засіданні уряду.

Про це повідомили в департаменті комунікацій Секретаріату Кабміну, передає "Еспресо.Захід".

Уряд визнав таким, що втратило чинність, розпорядження про тимчасове виконання обов'язків голови Державної митної служби України Андрієм Павловським і прийняв розпорядження про звільнення його з посади заступника голови Державної митної служби України.

Водночас тимчасове виконання обов’язків голови Державної митної служби України покладено на заступника голови Держмитслужби з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Євгенія Єнтіса.

За інформацією Суспільного, Євгеній Єнтіс у Державній митній службі відповідає за напрямок цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Раніше був керівником ІТ-відділу проєкту державних закупівель ProZorro. Згодом залишив роботу в ProZorro та зайнявся підприємницькою діяльністю. 2019 року він здобув посаду заступника керівника Державної митної служби, яку на той момент очолював Максим Нефьодов.

У своїй декларації за 2019 рік Єнтіс вказав, що володіє будинком, ділянкою та двома квартирами на Київщині. Також у власності його родини є Daewoo Lanos 2006 року, Ford Fiesta 2011 року та Kia Sportage 2014 року випуску. При цьому річний прибуток Єнтіса становив 1,73 мільйона гривень.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.