Для якісного Шевченківського дійства осінь – не проблема

У Львові відбудеться скасований у березні Шевченківський вечір.

Скасований ще в середині березня через карантинні обмеження у Львівській філармонії літературно-музичний вечір "Обійміться, брати мої" за творами Т. Шевченка у Львові таки відбудеться, хоча й за півроку. Бо поезія Шевченка та народний мелос актуальні незалежно від часу. Відтак Шевченківський вечір, який планувався за участі екс-міністра культури, народного артиста України Євгена Нищука,  26 жовтня матиме аж два повтори – о четвертій та  сьомій вечора, інформує "Еспресо.Захід".

Як прокоментував нам подію мистецький керівник академічного інструментального ансамблю "Високий Замок" Андрій Яцків, нема жодних проблем, що дійство, приурочене Шевченку, відбувається не тоді, коли звикло, адже ця поезія  проймає незалежно від часу.

"Тарас Шевченко - це завжди цікаво і глибоко, – каже Андрій Яцків. – І що характерно: чим довше живеш, тим більшу глибину душевних переживань відкриваєш. У мене у філармонії на столі Кобзар Шевченка лежить постійно. І не просто лежить. Я його часто розгортаю не лише заради якогось приводу, а для себе. І таке воно співзвучне тому, що відчуваю, так воно завжди проймає… Так уже є, що мені, як і Шевченкові, геть неоднаково, що  "Україну злії люде Присплять, лукаві, і в огні Її, окраденую, збудять…Ох, не однаково мені".

Дійство для всіх присутніх створять під музичний супровід "Високого Замку" та квартету бандуристок "Львів'янки"  виключно народні артисти України знані та глибоко поважані   Євген Нищук, Федір Стригун, Анатолій Паламаренко, Раїса Недашківська, Лариса Кадирова, Галина Яблонська і Володимир Талашко. У програмі – поезія Шевченка, твори на його вірші, а також українські народні думи та пісні.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.