Бельгієць намагався потрапити в Україну з Румунії, щоб влаштуватися барменом

Принаймні так чоловік пояснив свою спробу порушити державний кордон.

Про це повідомили в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України, передає "Еспресо.Захід".

Прикордонники затримали іноземця, який в незаконний спосіб намагався перетнути україно-румунський кордон, у Чернівецькій області.

Чоловіка, що в обхід пункту пропуску спробував потрапити до України, вчора надвечір виявив прикордонний наряд відділення "Нижні Петрівці" відділу "Красноїльськ". Невідомий рухався з боку Румунії, його затримали на спробі перейти контрольно-слідову смугу. Першим непроханого гостя почув службовий собака, яким був посилений прикордонний наряд.

Як з’ясувалося пізніше, порушником виявився громадянин Бельгії, про що свідчили його документи. За словами чоловіка, певний час він проживав у Румунії та працював барменом. Незаконно перетнув кордон із Румунії до України, бо хотів влаштуватися на роботу барменом, оскільки в Україні, за його словами, ця професія оплачується вище, ніж у сусідній країні.

За порушення державного кордону на іноземців склали протоколи про адміністративні правопорушення, незабаром в рамках реадмісії чоловіка передадуть представникам прикордонної поліції Румунії.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.