3 листопада мікропідприємці вийдуть на Податковий майдан

Вимагають скасувати обов'язкові РРО для дрібного бізнесу та закон про кешбек.

3 листопада, у день  чергової сесії Верховної Ради, до Києва на акцію протесту з'їдуться тисячі представників дрібного бізнесу з усієї України. Підприємці обіцяють мати маски, а за потреби – шини. Вони вимагатимуть, аби на сесії народні депутати нарешті прийняли  законопроєкти 3853-1 та  3853-2. Про це оголосили представники руху #SafeФоп під час пресконференції у Львові, передає "Еспресо.Захід".

Законопроєкти, прийняття яких вимагають підприємці, скасовують норми про обов'язкові реєстри розрахункових операцій для дрібного бізнесу , а також положення про так званий кешбек. Якщо дрібний бізнес не почують, то уже з 2021 усі ФОПи, що продають товари та послуги, зобов'язані будуть застосовувати РРО, а за найменші помилки у звідності чи перебої з Інтернетом їм загрожують штрафи.

"Ми маємо глухоніму владу. Нам не залишається нічного іншого, як оголосити Податковий майдан. Нас  1,5 мільйона. Ми маємо сім'ї, дітей, батьків. Це велика кількість людей, яких позбавляють засобів до існування. Нас одягли в маски, а тепер ще й хочуть змусити одягнути ланцюги. Нас хочуть змусити працювати на великі мережі, а не на себе", –  заявив співорганізатор Руху  Мирослав Данилків.

За словами голова Всеукраїнського руху #SafeФоп Сергія Доротича, на сьогодні  уже 31-а міська рада, вісім обласних рад та три районних прийняли звернення до президента України, Верховної ради та Кабінету Міністрів з проханням підтримати законопроєкти на захист дрібного бізнесу.  "Це наше волевиявлення плюндрується групою так званих народних депутатів, які своїми маніпуляціями саботують прийняття законопроєктів, які уже внесені у ВРУ та зареєстровані, –  заявив Сергій Доротич. – Саме мікропідприємці –  це основа економіки та основа українства. Тому я усіх українців закликаю стати на захист мікробізнесу, на захист самих себе. Навіть якщо сьогодні ви не підприємці, але завтра ви мусити мати можливість спокійно вибрати для себе відкриття власної справи.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.