Якщо в Україні буде понад 9,5 тисячі інфікованих щодня — знову буде жорсткий карантин

Президент Володимир Зеленський обіцяє знову запровадити в Україні жорсткий карантин, якщо добова кількість інфікованих щодня перевищуватиме 9,5 тисячі.

Про це Зеленський заявив на зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, передає "Еспресо.Захід". 

"Критичною для медичної системи України ситуація стане, коли буде від 9,5 тисяч щоденних заражень коронавірусом. Якщо матимемо більше 9,5 тисяч інфікованих щодоби, ми будемо змушені запроваджувати жорсткий карантин. Але тоді зупиниться економіка нашої країни й буде дуже складно всім", – наголосив Зеленський.

Читайте також: На Франківщині померла дитина від COVID-19

Він зазначив, що держава не може щотижня збільшувати кількість ліжок і переводити медзаклади лише на лікування хворих з COVID-19. За словами президента, при цьому нині в низці регіонів країни завантаженість ліжок у лікарнях становить 70%, а в деяких населених пунктах – 100%.

Також президент закликав представників церков і релігійних організацій організовувати релігійні заходи у такий спосіб, щоб максимально зменшити скупчення людей і збільшити соціальну дистанцію, зокрема перевести богослужіння в онлайн-режим.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.