В Україні втричі зріс попит на дистанційну роботу

Мешканці України на тлі пандемії почали частіше цікавитися вакансіями для віддаленої роботи, кількість яких останнім часом зросла майже на чверть.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я, передає "Еспресо.Захід". 

У третьому кварталі 2020 року в Україні з’явилось на 22% більше вакансій для віддаленої роботи, при цьому українці почали цікавитись такими вакансіями втричі активніше.

За даними міністерства, частіше за інших роботу шукають молоді люди на старті кар'єри. Зокрема, на одну віддалену вакансію, яких у третьому кварталі 2020 року було 1,8 тисячі, у середньому відгукується 21 пошукач. Як зазначають у міністерстві, середній рівень пропонованого доходу в цьому випадку становить 12 500 гривень.

Читайте також: У МОЗ озвучили найгірший прогноз – 35 тисяч випадків вірусних захворювань щодня

На другому місці за кількістю вакансій для дистанційної роботи опинилась сфера торгівлі та продажів із середньою зарплатою в 11 500 гривень. У третьому кварталі поточному року зафіксовано 1,2 тисячі таких вакансій, що на 34% більше, ніж у другому кварталі.

Трете місце посідає сфера маркетингу та реклами з 630 вакансіями у третьому кварталі 2020 року (середня зарплата – 10 000 гривень), четверте – транспортно-логістична сфера із 330 вакансіями (середня зарплата – 16 000 гривень), п’яте – IT та телекомунікації із 230 вакансіями (середня зарплата – 16 800 гривень).

При цьому в топі вакансій опинились офіс-менеджер, менеджер Instagram-сторінки, менеджер з продажів, оператор call-центру та адміністратор.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.