У Львові помер відомий науковець Андрій Пашук

Сьогодні вночі на 94-му році життя перестало битися серце Андрія Івановича Пашука.

Про це повідомив на своїй фейсбук-сторінці викладач, доцент Львівського національного університету імені Івана Франка Андрій Дахній, передає "Еспресо.Захід".      

Андрій Пашук – відомий науковець, талановитий викладач, інтелігентна, порядна людина, яку знали і шанували декілька поколінь студентів Франкового вишу, але знали й далеко за його межами. "Без перебільшення, Андрій Іванович уже давно став його легендою. Чуйність, правдомовність, справедливість, гідність – риси, які поєднувалися в Андрієві Івановичу так органічно", – наголошує Андрій Дахній.

За його словами, Андрій Пашук був дуже працьовитим, відданим справі, незмінно доброзичливим у ставленні до колег і студентів. "Сказати, що студенти його любили – нічого не сказати. У нього була пряма постава, принциповість, він не зламався навіть у найбільш темні й глухі часи радянського режиму. Він завжди вмів підбадьорити, розрадити, не любив фальшу, його присутність в університеті завжди була дуже помітною", – розповідає викладач.

Андрій Іванович був першим деканом відновленого в 1992 році філософського факультету, багаторічним завідувачем кафедри історії філософії, "чудовим викладачем, але найголовніше – був Людиною з великої літери. Спочивай з Богом, Вчителю!", – додає Андрій Дахній.  

Про парастас і похорон буде відомо пізніше.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал