На Волині браконьєри вбили лося

Намагаючись урятуватися, лось прибіг у подвір’я до людей.

Про це повідомили у Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, передає "Еспресо.Захід".

Факт браконьєрства зафіксували 18 жовтня в Любешівському районі Волинської області. Підстрелений лось, намагаючись врятуватися, прибіг у подвір’я до людей у селі Судче. Проте через важку травму тварина загинула, вже коли була на території приватного обійстя.

Про цей факт єгерів і працівників державної лісової охорони ДП "Любешівське ЛМГ" повідомив господар будинку, де все сталося.

На місці працювали поліцейські, представники ветеринарної служби, Українського товариства мисливців та рибалок і Національного природного парку "Прип’ять-Стохід". Встановлено, що смерть тварини настала внаслідок вогнепального поранення.

Як додали у Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, на початку жовтня рейдова група у складі єгерів ДП "Любешівське ЛМГ", працівника Держекоінспекції у Волинській області та НПП "Припять-Стохід" затримала на гарячому чотирьох осіб, мешканців сіл Любешівського району, які на території НПП устигли вбити та розчленувати лося. Чоловіки мали при собі зброю та мішки з тушею вбитої тварини. За такий вчинок передбачено штраф і збитки у розмірі понад 130 тис. грн, громадські роботи або обмеження волі строком до 3 років.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал