Дівчинку, яка одужує у львівському "Охматдиті" від важкої ковідної пневмонії, перевели з реанімації у відділення

Таке рішення прийняли лікарі "Охматдиту" на основі даних, отриманих після висновку невролога. Після всіх дообстежень і продовження лікування трирічна малеча, яка вже тиждень дихає самостійно, впевнено одужує.

Сьогодні зранку дівчинку перевели у звичайне стаціонарне відділення цієї ж лікарні, передає "Еспресо.Захід".

"Ми побачили позитивну динаміку після тижня медикаментозної реабілітації. У нашої маленької пацієнтки відновлюються неврологічні функції, які були дещо пригнічені після тривалого лікування. Таке зазвичай буває. Але ці зміни оборотні. Ще буде фізична реабілітація, тож все має бути добре у нашої маленької", - розповіла "Еспресо.Захід" заступник директора з медичної частини "Охматдиту"  Олена Березовська.

Нагадаємо, це перша дитина у Західному регіоні, коли дитина була підключена до ЕКМО і вижила.

Дівчинка, в якої підтвердили коронавірусну інфекцію і важку пневмонію, перебуває в реанімації "Охматдиту" від 14 вересня. Дитину доставили з Миколаївського району і відразу підключили до апарату ШВЛ, відтак до ЕКМО через важку пневмонію. Невдовзі маленька пацієнтка завдяки небайдужим львів’янам отримала кров і тромбоконцентрат. Для допомоги дитині зголосилося здати кров понад 40 людей, що стало рекорд у Службі крові на Львівщині. А буквально тиждень тому дівчинка вперше задихала самостійно, без апарата ШВЛ та ЕКМО.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал