На Львівщині напали на кандидата до Львівської міськради

Слідчі розпочали кримінальне провадження за перешкоджання здійсненню виборчого права

Про це повідомляє Поліція Львівської області.

17 жовтня о 17:20 на оперативну лінію 102  надійшло повідомлення від одного з кандидатів до Львівської міської ради про те, що у селищі Рудно невідомі особи перешкоджали проводити  передвиборчу  агітацію, вчинили бійку  та пошкодили його автомобіль Опель.

Правоохоронці встановили особи зловмисників – місцевих мешканці віком 24 та 31 рік.

За фактом слідчі Залізничного відділу поліції, за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №2 відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст. 157 Кримінального кодексу України (Перешкоджання здійсненню виборчого права) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання передбачене санкцією статті -  до п’яти  років позбавлення волі.Досудове розслідування триває.

Тим часом на сторінці Народний рух України Львівщина зазначено, що йдеться про кандидата Богдана Калічака. "Сьогодні в Рудно сталась дуже неприємна ситуація. Після зустрічі кандидата на Львівську ОТГ від НРУ Ігорем Кузьмаком з громадою жорстоко й цинічно побили кандидата в депутати Львівської міської ради Богдана Калічака і його батька. Батько знаходиться в лікарні, а сам Богдан дає свідчення поліції про цей злочин. Троє людей в нетверезому стані спочатку напали на Богдана та його батька, а потім ломом розтрощили його машину", - йдеться в повідомленні.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал