"У мільйонному Львові транспорт не може перевезти й десятої частини мешканців", - Святослав Товстига

За словами кандидата до Львівської районної ради, ситуація з транспортом у Львові є штучною.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Сьогодні, 15 жовтня, відбулась пресконференція кандидата на посаду міського голови Львова Олега Синютки на тему "Транспортний колапс. Вирішення проблеми від Олега Синютки". Також спікером став Святослав Товстига – кандидат від "Європейської Солідарності" до Львівської районної ради, засновник ГО "За якісний транспорт".

"У Львові з транспортом ситуація є дуже цікавою. Якщо аналізувати цифру 2012 року, то нам потрібно для перевезення 180 тис. одиниць транспорту. Що ми маємо зараз? Зараз маємо близько 50 тис. Тобто у мільйонному місті навіть не можемо перевезти десяту частину пасажирів. Тобто, в нас велика нестача рухомого складу й вона є штучною. Якщо заглибитись, то 1990 року в нас було 226 трамваїв, 190 тролейбусів і близько 400 автобусів. Сумарно в 1990-х роках могли перевезти 75 тис. пасажирів. Тобто, якщо аналізувати 90-і роки і 2020 рік, то ми на 20 тис. можемо перевезти більше, ніж тоді", – каже Святослав Товстига.

Кандидат до Львівської районної ради зазначає, що у Львові є багато рухомого складу, але чомусь він стоїть: "Зараз в комунальному АТП є 313 одиниця рухомого складу. Станом на середину вересня виїжджає 181 одиниця. То чому весь інший транспорт стоїть?"

Також Святостав Товстига додає, що місто купило 150 одиниць транспорту. Сотня з якого, за його словами, – білоруського виробництва, але повинна була бути львівського.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.