Гайда на концерт! Соломія Чубай презентувала новий альбом

23 жовтня Соломія Чубай заспіває нові "Колискові для Олекси".

Сьогодні журналісти стали першими, хто побачив новий альбом Соломії Чубай "Колискові для Олекси ІІ",  живий концерт у підтримку якого відбудеться 23 жовтня у Львівському міському палаці культури ім. Г. Хоткевича у межах унікального для України соціально-культурного інклюзивного проєкту. І відбудеться, приготувавши низку приємних сюрпризів, інформує "Еспресо.Захід".

Нові "Колискові.. " – це не лише диск, куди увійшли 10 нових пісень, а також  надруковані тексти і головне – ноти цих пісень, що дуже важливо. Адже творці диску (який вийшов за підтримки Українського культурного фонду та Фокусу на культуру) планують розповсюдити його по всіх музичних школах України.

Як і попередній альбом, другі "Колискові для Олекси" Соломія Чубай  теж творила для свого сина Олекси, а також тих, хто знає, що таке аутизм на власній шкірі, а заразом для всіх, хто любить якісну музику на гарні тексти.

Як розповідала Соломія Чубай "Еспресо-Захід" раніше, чимало речей у цьому унікальному (бо базується на її власному досвіді та оn-line досвіді її сина Олекси Андріїшина) проєкті буде уперше. Уперше працювали над "Колисковими для Олекси" з хором (зокрема, хоровою капелою "Дударик" під орудою Дмитра Кацала). Уперше хлопці з гурту "Рококо" робили аранжування пісень для хору. Уперше до концертної програми залучені діти з аутизмом. Уперше у програмі з колискових від українських поетів, починаючи від Лесі Українки до Івана Малковича і навіть до геть молодих, звучить і вірш фронтмена гурту "Джалапіта", авторки та виконавиці цього проекту Соломії Чубай.

"Якщо говорити, власне про музику, – сказав на зустрічі з пресою Ігор Гнидин, – то в нашій державі якісної музики для дітей вкрай мало. А від того, що слухають наші діти, залежить, якими вони виростуть, що будуть цінувати. "Колискові для Олекси" – це, власне, та музика, якої Україні справді бракує".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал