Ukraine – Terra Incognita: нині відеопрем’єра першої української міфу-опери

Незвична сучасна опера поєднала архаїчний спів давніх українських пісень, симфонічну музику, фрі-джаз, відеоарт і футурофолкові костюми.

Про це "Еспресо.Захід" повідомили організатори.

Опера-міф "Ukraine – Terra Incognita" присвячена українському співаку і воїну, солісту Паризької опери Василеві Сліпаку. Ритуальні, рекрутські, козацькі, чумацькі, колискові, любовні пісні, що сягають корінням сотень років, проростуть у вишуканій формі сучасної опери.

"Це розповідь про воїна, що здатен втримати в собі Залізне Серце та захистити Дім, Рід та Любов. Це простий сюжет, але не вистачить і сотні опер, щоб вичерпати його. Ця земля, Terra Incognita, подарувала нам Степ, де кожне покоління могло себе випробувати, віднайти і дати шанс наступним", – зазначають організатори.

Цього року за підтримки Українського культурного фонду, Міжнародного фонду "Відродження" та спільнокошту "Велика ідея" постановку опери знято на відео. В подальшому Молода опера "Ukraine – Terra Incognita" планує презентувати українське мистецтво у найпрестижніших залах світу. Зокрема, для команди проєкту дуже важливою є постановка опери в Парижі, де Василь Сліпак співав і жив майже 20 років.

Подивитися оперу можна тут.

Нагадаємо, в серпні у Львові презентували першу частину опери "Ukraine – Terra Incognita" Міф роду. Розкішне шоу з відеоартом та автентичними українськими піснями присвячене Герою України Василю Сліпаку, який загинув на Сході від кулі снайпера. Сюжет переплетений із сучасними подіями Революції Гідності та війни на Сході України. Переглянути її можна тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал