Пісні війни: до Дня захисника України у Львові заспівали ветерани

Виконували здебільшого пісні, які народилися під час перебування на фронті.

Подію відвідала й журналістка "Еспресо.Захід".

У Львівському парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького нині зібралися ветерани та волонтери. До Дня захисника України військові представляли свої пісні, що зародилися під час російсько-української війни. Авторкою ідеї виступила волонтерка Ірина Вовк.

"Ми повинні щодня пам’ятати про тих хлопців, які загинули, які воювали і досі залишаються на Сході. Коли бачиш байдужість - дуже болісно, - зазначила у коментарі журналістці "Еспресо.Захід" Ірина Вовк. - Це єдине свято, про яке ми маємо пам’ятати, і маємо розуміти, що відбувається. Для нас це важливо, оскільки парк є близько біля Академії сухопутних військ, близько біля 80 бригади. А пісні для того, щоб людям донести правильніше та простіше події".

Серед співаків - Ігор Шолтис на позивний "Шульц". Хлопець з 2015 року добровольцем пішов на війну. Воював у Пісках, у яких отримав поранення. Нині виконує власні пісні, що написав у госпіталі, поки лікувався. Співали про своїх побратимів, про фронтове життя, яким воно є опісля фронту.

Читайте також: "Дякую захиснику!": вулицями Львова пройшла урочиста хода з нагоди Дня захисника України

"Для нас це є дуже пріоритетний день, ми досить часто згадуємо своїх загиблих побратимів, поранених і тих, з ким втратили зв’язок. День захисника України —  день, коли ми можемо це зробити разом. Великою кількістю бійців. Після кожного заходу, ми збираємося своїм вузьким колом і згадуємо трагічні часи, але, які нам дали найкращих людей".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал