Якщо влада не відмовиться від ідеї референдуму, її змусить це зробити народ, – Олег Синютка

Проведення референдуму є незаконним і може мати непередбачувані наслідки, включаючи здачу національних інтересів та узурпацію влади.

Про це повідомили Олександр Турчинов та Олег Синютка під час пресконференції у Львові, інформує "Еспресо.Захід".

"Це звичний піар Володимира Зеленського, але традиційно небезпечний піар. Адже він намагається нехтувати Конституцією і законодавством. Він намагається винести на референдум питання, які не узгоджені з суспільством, про які ніхто навіть нічого не знає. І тут є відразу декілька небезпек. Перша, це намагання, не маючи законодавчих підстав для проведення референдуму, легалізувати незрозумілі, капітулянтські ініціативи, про які постійно говорять різні представники чинної влади. Друге, це небезпека пандемії. Адже це опитування буде додатково затримувати людей на дільниці та наражати на небезпеку. І це проблема бездарності, неспроможності і злочинної халатності цієї влади, яка створює не лише політичний ризик, але й ризик для життя громадян", - розповів голова виборчого штабу "Європейської Солідарності" Олександр Турчинов.

Читайте також: Ігор Гулик. Зеленський бреше

Народний депутат України та кандидат на голову Львівської ОТГ Олег Синютка додав, що цей референдум є абсолютно незаконним і, якщо влада не відмовиться від ідеї його проведення, то люди вийдуть і захистять державу від цього злочинного наміру.

"Це чергова спроба влади виміряти ті червоні лінії, які виставило суспільство їй для того, щоби не скотитись до реваншу. Всі розуміють, що вона зараз перебуває у повному нокауті через невиконання передвиборчих обіцянок. І відчайдушно намагаються шукати шляхи виходу з цієї ситуації. І цей референдум є одним зі способів збільшити свій рейтинг. Та це одна сторона проблеми. Інша – це те, що немає озвучених питань опитування. І, якщо вони будуть стосуватися окупованих територій, військових дій, питання війни і миру з окупантом – то це є справді загроза державності і суверенітету.

І ще одна річ, ці дії спонукають нас думати, що чинна влада скочується до узурпації повноважень. У свій час ми не допустили голосування за право ЦВК проводити соцопитування, і зараз влада не має жодних повноважень проводити такі плебісцити. Окрім цього, зовсім не зрозуміло, як таке опитування можна підготувати у такий короткий термін. І це наштовхує на думку, що чинна влада хоче сфальшувати волевиявлення українців і використати це на шкоду держави. Але, я переконаний, що, як це було вже неодноразово, наші громадяни вийдуть на вулицю і захистять Україну", - відзначив Олег Синютка.

Читайте також: Одужавший Петро Порошенко невдовзі приїде до Львова, – Турчинов

Нагадаємо, сьогодні, 13 жовтня, Володимир Зеленський анонсував всенародний референдум у день виборів 25 жовтня. Проти цього активно виступило суспільство, наголошуючи на незаконності та небезпеці такого рішення.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.