У Львові 253 сироти перебувають у черзі на отримання житла

За останні п'ять років 57 дітей у Львові отримали помешкання.

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає "Еспресо.Захід".

Помешкання діти отримали завдяки програмі співфінансування. За період 2015 – 2019 років, придбали 14 квартир, з них 13 дітям учасників бойових дій. Завдяки програмі співфінансування придбання житла – купили 23 квартири. Завдяки регіональній програмі (місто спільно з областю) – 8 квартир, субвенції з державного бюджету 2019-го – 12 квартир.

Начальник управління житлового господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Владислав Іванов для "Еспресо.Захід" розповідає, що цього року планують придбати ще 6 квартир: "Зараз у Львові є 253 дитини-сироти, які позбавлені батьківського піклування, і потребують житла. У місті діють три програми: це регіональна програма, міська програма і міська програма співфінансування придбання житла. Остання програма діє до 2025 року. У цьому році на неї передбачили майже 3 млн грн. Цьогоріч визначено 6 претендентів на участь у цій програмі. Вона передбачає співфінансування: 70% вартості житла оплачує місто (це кошти з бюджету міста) і не менше як 30% – це кошти дітей-сиріт. Це можуть бути гроші різних фундацій, опікунів".

Владислав Іванов додає, що до кінця поточного року планують придбати 6 квартир. Два помешкання вже оформлюють і розв’язують питання оплати. Конкурсний комітет розглядає ще три квартири.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.