"Територія безпеки": у Львові облаштують пункти допомоги дітям

Такі пункти можуть бути в аптеках, магазинах чи кафе

Діти, що загубилися на вулиці, не можуть додзвонитися батькам, якщо їх переслідують незнайомі або й просто розгубилися, зможуть звернутися у спеціальні пункти допомоги. Такі пункти будуть промарковані логотипом із написом: "Територія безпеки. Тут тобі допоможуть!". Відкриють їх у рамках проєкту з надання допомоги дітям, що опинились у нетипових ситуаціях, повідомляє пресслужба ЛОДА, передає "Еспресо.Захід".

"Метою проекту є надання допомоги дітям і підліткам у стресових ситуаціях та ситуаціях, які загрожують їхньому життю. Ми радо підтримуємо таку ініціативу, адже вважаємо, що діти мають бути в безпеці. Тому, зі свого боку, будемо активно працювати і всебічно допомагати у його реалізації. Сподіваюся, що спільними зусиллями та налагодженню діалогу та всіх рівнях ми зможемо зберегти найдорожчу цінність – дитячі життя", – зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

"Пунктами допомоги можуть стати аптеки, банки, магазини, кафе, підприємства, тобто всі суб'єкти господарювання, які погодяться брати участь у проєкті та розмістять спеціально розроблений знак допомоги дітям та підліткам, тим самим візьмуть на себе таку соціально важливу та відповідальну роль", – розповіла керівник проекту Ірина Чех.

Інформацію про такі пункти будуть поширювати через заклади освіти та соцмережі, аби діти легко могли впізнавати місця, куди можна звернутися по допомогу.

Ініціатори проєкту очікують, що його реалізація забезпечить посилення рівня безпеки та уваги до дітей у Львові. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал