Львовом не може керувати той, кому "какаяразница", аби тільки домовитись, - Турчинов

Для очільника міста зараз стоїть питання не лише комунальних проблем і покращення умов існування громади, але й захисту України й наших базових цінностей.

Саме такою людиною, яка може керувати Львовом і продовжити його славні традиції форпосту України є Олег Синютка, - заявив під час візиту до міста голова виборчого штабу "Європейської Солідарності" Олександр Турчинов, інформує "Еспресо.Захід".

"Нам потрібен очільник Львова, який буде ставити на порядок денний питання захисту України, а не тільки питання комунальних проблем і покращення умов існування. У місті, звісно, все важливо, але Львів повинен залишатися форпостом Незалежності нашої країни, повинен залишатися прапором, на який орієнтується вся Україна. І саме тому його головою має стати той, кому не все одно, як заявляв чинний президент! Львів повинен очолити справжній патріот, людина, якій не байдуже місто та країна - і саме такою людиною і є Олег Синютка", - відзначив Олександр Турчинов.

Читайте також: Якщо влада не відмовиться від ідеї референдуму, її змусить це зробити народ, – Олег Синютка

Він розповів, що познайомився з Олегом Михайловичем наприкінці 2014 - на початку 2015 року, як тільки той очолив Львівську ОДА.

"В той час у нас не було достатньо ресурсів, ми тільки почали відновлювати обороноздатність країни, не вистачало бюджету, фінансів, нам треба було озброїти армію, щоб відновити ЗСУ і весь силовий блок країни, а війна диктувала свої правила. Це була реальна небезпека. Було важливо, щоб кожен регіон взяв на себе відповідальність за ділянку фронту і саме в умовах військового протистояння, постійних обстрілів та небезпеки почав будувати наші оборонні рубежі. І там, на фронті, я познайомився з Олегом, який фактично очолив це будівництво в умовах реальної небезпеки, реальної війни. Це запам’ятовується", - згадував політик.

Також він відзначив, що, як ніколи раніше, ці вибори важливі для нашої держави.

"Сьогодні на місцевих виборах вирішується доля нашої країни, і це не перебільшення, бо саме на цих виборах відбувається боротьба між двома таборами: з одного боку проукраїнські сили, а з іншого – колаборанти, капітулянти, популісти, які об’єднуються у єдине ціле і вже не приховують цього. До речі, це заява представників правлячої партії, що, після проходження до місцевих рад, вони планують співпрацювати з представниками Путіна в Україні – ОПЗЖ. І це реальна небезпека, це спроба розвернути Україну від Євроатлантичної інтеграції. І знову повернути нас в обійми московських катів і тих, хто захопив частину нашої території. Це принизливо та є формою капітуляції. Безумовно, саме так треба ставити питання, коли йдеш голосувати", - наголосив Олександр Турчинов.

Читайте також: Одужавший Петро Порошенко невдовзі приїде до Львова, – Турчинов

Голова штабу зазначив, що він особливо любить Львів і вважає, що дуже важливо, як місто буде розвиватись і хто буде ним керувати, адже він є духовним, культурним і моральним камертоном всієї України.

"Саме тут був форпост української Незалежності та ідентичності, і тому не все одно, хто буде керувати цим ключовим для України містом. Коли говорять, ну гарно, щоб був просто господарник, знаєте, є різні господарники. Я переконаний, що Львовом не може керувати людина, якій все одно хто при владі - Янукович, Зеленський тощо, аби тільки домовитись. Ні, друзі, це неприпустимо, небезпечно не тільки для Львова, а й для всієї України.

Нам зараз потрібні лідери, ті, яким не байдуже, які здатні вирішити, як місцеві проблеми, так і стати щитом для всієї України. Тому важливо 25 жовтня прийти на дільниці і підтримають справжніх патріотів, найпотужнішу опозиційну проукраїнську силу -"Європейську Солідарність", а головою міста – Олега Синютку", - підсумував Олександр Турчинов.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.