Канікули у львівських школах, радше за все, розпочнуться з 19 жовтня

Мер Львова звернувся до обласної комісії ТЕБ і НС з пропозицією, щоб канікули у школах розпочалися 19 жовтня.

Мер Львова Андрій Садовий рекомендує, щоб школи йшли на канікули з понеділка, 19 жовтня, а не з 15 жовтня, як це пропонувало Міністерство освіти. З такою пропозицією міський голова звернувся до обласної комісії ТЕБ і НС, передає "Еспресо.Захід".      

"Уряд рекомендує скерувати університети на дистанційне навчання. Натомість щодо шкіл є чітка рекомендація, щоб із четверга, 15 жовтня, діти йшли на канікули. Я вважаю, що це зарано. Якщо таке робити, то вже з понеділка. Тому з таким проханням я звернувся до обласної комісії ТЕБ і НС. Адже батьки не можуть за два дні спланувати, що діти мають бути вдома. Щодо садочків, то вони будуть працювати", – заявив Андрій Садовий.

Міський голова нагадав, що зараз на Львівщині різкий стрибок рівня захворюваності в країні. Так, у Львівській області вчора провели 1000 тестів, і з них 341 – з позитивним результатом." Це найвищий результат, який я пригадую за всі дні тестування. На сході України лікарні переповнені, нема де в Києві хворих класти. У Львові ще є резерв", – додав Андрій Садовий.

"У чому проблема? От у моїх знайомих дитина прийшла зі школи і захворіла. Від неї захворіло сім членів родини. Дитина легко переносить, а от зі старшими є проблема. Тому все потрібно робити мудро – батьки мають підготуватися, а з іншого боку – канікули і так мали бути, а зроблять їх на тиждень швидше", – пояснив Андрій Садовий в ефірі радіо "Люкс FM".

За словами мера, на навчання в університетах місто не впливає. Це пряма вертикаль з Міністерством освіти, і вони самостійно приймають рішення.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал