Нобелівську премію з економіки отримали винахідники нових форматів аукціонів

Оголошенням переможців у цій номінації офіційно завершується "Нобелівський тиждень".

У пам'ять про Альфреда Нобеля, видатного хіміка та мецената, премію в галузі економічних наук заснував Королівський банк Швеції, передає 5 канал.

А отримали вчені Пол Мілгром та Роберт Вільсон нагороду за вдосконалення теорії аукціонів та винайдення нових його форматів. Для тих товарів, які важко продати традиційним способом. Відкриття науковців принесе користь продавцям і платникам податків в усьому світі. Формально нагорода не є Нобелівською премією, адже Альфред Нобель не зазначив категорію "економіка" у своєму заповіті. Попри це вона вважається не менш престижною і має такий самий грошовий еквівалент винагороди. У пам'ять про Альфреда Нобеля, видатного хіміка та мецената, премію в галузі економічних наук заснував Королівський банк Швеції. Її вручають від 1969-го.

"Аукціони дуже важливі для кожного з нас. Вони впливають на нас навіть більше, аніж ми уявляємо. Це те, що нас щодня оточує. Завдяки їм ми можемо придбати собі будинок, скажімо. Щоб аукціони були продуктивними, до них треба знайти своєрідний ключ. І робота Вільсона та Мілгрома дасть можливість зробити їх конструктивними та зручними. Вони винайшли новий формат аукціонів, який буде дуже корисним всьому світу", – сказав Пітер Фредеріксон.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал