Велика Британія відкликає свого посла з Білорусі на знак солідарності з Польщею і Литвою

Велика Британія засудила рішення Білорусі видворити польських та литовських дипломатів

Про це ввечері 9 жовтня заявив через Twitter міністр закордонних справ Сполученого Королівства Домінік Рааб, передає Еспресо.TV.

"Це абсолютно необґрунтовано і лише ізолює білоруський народ", – наголосив він.

"На знак солідарності ми тимчасово викликаємо нашого посла для консультацій та обговорення ситуації в країні", – додав Рааб.

Його заяву продублювало британське посольство у Мінську.

Зазначимо, Польща на вимогу режиму самопроголошеного білоруського президента Олександра Лукашенка скоротила 32 співробітників свого посольства у Мінську й відликала посла, Литва теж повернула з Білорусі посла та 5 дипломатів. Влада Лукашенка натомість повернула додому своїх послів у Польщі та Литві, яких незмінний керівник Білорусі неодноразово звинувачував у підпримці спрямованих проти нього масових протестів, що тривають в країні з 9 серпня, тобто після останніх президентських виборів.

Після цього рішення про відкликання послів із Білорусі одна за одною почали ухвалювати країни – члени Європейського Союзу. Йдеться про Латвію, Естонію, Чехію, Словаччину, Болгарію, Румунію, Німеччину.

Усі ці країни також не визнають Лукашенка законно переобраним президентом. Натомість ведуть зустріч й перемовини зі Світланою Тихановською, яка нібито (за версією ЦВК) програла вибори.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал