В "Охматдиті" дістали зі шлунка 3-річної дівчинки батарейку

Вчора увечері трирічна дівчинка зізналася мамі, що "щось проковтнула". Жінка обстежила кімнату і виявила, що бракує батарейки у настільних вагах.

Вона відразу здогадалася, що сталося, передає "Еспресо.Захід".

Жінка вчасно звернулася до медиків і батарейку витягли зі шлунка маленької перед тим, як вона встигла нашкодити. До команди лікарів увійшли ендоскопіст Марта Лучак, хірурги Андрій Голдрич, Роман Ковальський, Ігор Гримак, Олег Ленів і Світлана Васильченко.

Лікарі обійшлися без відкритої операції на черевній порожнині. З допомогою ендоскопа дістали стороннє тіло. Дівчинці пощастило, адже батарейка не встигла наробити біди.

Фото: Охматдит

"Дівчинку ми прооперували ендоскопічно під загальним наркозом. Батарейку встигли дістати зі шлунка, вона не встигла зашкодити маленькому шлунку. Це не так просто зробити, треба додаткові інструменти, а ще ми оперуємо на відстані, батарейка слизька і час від часу зісковзує, доводиться робити кілька спроб її витягнути", - розповіла "Еспресо.Захід" лікар-ендоскопіст ОХМАТДИТу Марта Лучак.

Фото: Охматдит

З дівчинкою усе добре, почувається вона чудово, але ще залишиться на деякий час під наглядом наших лікарів.

Лікарі вкотре нагадують батькам малечі не залишати дітей без нагляду.

"Батарейки - дуже шкідливі. Якщо їх ковтнути, вони можуть окислюватися під дією шлункового соку, навіть викликати ерозії у слизовій органів травлення. Тому треба якнайшвидше звертатися до лікаря", - каже Марта Лучак.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал