Український фільм вперше покажуть у турецькому прокаті

Фільм "Фортеця Хаджибей" виходить у прокат в Туреччині.

Як повідомляє  пресслужба Мінкульту, 23 жовтня фільм "Фортеця Хаджибей" виробництва Одеської кіностудії виходить у прокат в Туреччині. Загалом показ відбудеться в 600 кінотеатрах по всій країні від Стамбулу до Анталії. Дистрибуцією фільму займається турецька компанія MarsMedia, передає "Еспресо.Захід".      

Зазначимо, що у турецькій версії трейлеру звучить виключно українська мова!

"Фортеця Хаджибей" – це кінокартина, яка відкриває нове сторіччя Одеської кіностудії. Широкий показ національного фільму за кордоном – це унікальний випадок в історії нашого кіно. Вперше українську кінострічку покажуть в турецькому прокаті. Надзвичайно радує така кількість екранів у Туреччині. Ми горді презентувати українське кіно для іноземних глядачів", – зазначає голова правління ПрАТ "Одеська кіностудія" та генеральний продюсер фільму Андрій Осіпов.

Режисером картини виступив Костянтин Коновалов, сценарій Євгена Тимошенка, Костянтина Коновалова, за участі Мірзи Давітая. Ролі в фільмі виконали українські та турецькі актори.

Події історично-пригодницької стрічки "Фортеця Хаджибей" відбуваються в період російсько-турецької війни за території Північного Причорномор'я, кінець ХVIII сторіччя. Османська Порта та Задунайська Січ ведуть боротьбу з Росією за Північне Причорномор’я. Тримається остання фортеця – Хаджибей.

Задунайський козак Андрій має завдання доставити листа турецькому коменданту, але фортецю захоплює ворог. Для того, щоб визволити з полону коменданта і врятувати його дочку Фатіму, в яку закоханий Андрій, потрібно перемогти ворога, який господарює у фортеці.

Зйомки ключових сцен фільму проводились на території Білгород-Дністровської фортеці.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал