У Карпатах встановили нові знаки маркування

Перед приходом зими рятувальники намагаються зробити туристичні шляхи в горах безпечнішими.

Про це розповів гірський рятувальник, голова Івано-Франківської регіональної фундації "Карпатські стежки" Василь Фіцак у своєму дописі на Facebook, передає "Еспресо.Захід"

"З ініціативи фундації "Карпатські Стежки" спільно з рятувальниками Явірницького ПРВ та волонтерами було продовжено роботи із зимового маркування. Загалом встановлено 40 стовпів, понад 100 табличок", - йдеться в повідомленні. 

Так, на відрізку маршруту від зони лісу зі сторони Марічейки до вершини - 13 стовпів з знаками маркування і нумерацією. Відрізок від вершини гори Піп Івана до перемички під Смотричем - 27 стовпів. У лавинонебезпечних місцях встановлено 4 попереджувальні таблиці.

Раніше Василь Фіцак повідомляв, що 60% промаркованих туристичних маршрутів у Карпатах потребують відновлення. Він власними силами за підтримки волонтерів планує щороку відновлювати маркування на туристичних шляхах протяжністю від 50 до 100 кілометрів. Разом із однодумцями голова Івано-Франківської регіональної фундації "Карпатські стежки" відновлює маркування на відрізку маршруту східнокарпатського туристичного шляху. 

  1. Додамо, 70 тисяч гривень передбачили цього року в обласному бюджеті на створення нових туристичних маршрутів і їхнє маркування, тобто нанесення спеціальних знаків і встановлення інформаційних стендів, які допомагають туристам орієнтуватися на місцевості.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал