"Готелі та ресторани уже скоротили понад 20% працівників, – Андрій Вільчинськй

Лише у Львові у сфері гостинності працювали близько 100 тисяч працівників.

Якщо темпи захворюваності на COVID-19 і далі зростатимуть, в Україні знову можуть повернутись до жорсткого карантину. Це може стати смертельним ударом по багатьох ресторанах та кафе, які і так чи не найбільше постраждали через локдаун. "Від початку року у сфері готельно-ресторанного бізнесу уже понад 20% персоналу скоротили", – заявив директор готельно-ресторанного комплексу "Панорама" Андрій Вільчинський, передає "Еспресо.Захід".

За словами Андрія Вільчинського, місцева влада мала б піти назустріч підприємствам, що працюють у сфері туризму. Насамперед йдеться про зменшення ставок, або й цілковитого скасування податку на землю на нерухомість. Однак їх досі ніхто не зменшив.

"Власник бізнесу стоїть перед вибором: сплатити податки чи заплатити людям зарплату. Міський бюджет формується насамперед з податків з доходів фізичних осіб, десь на 60-65%. Тому злочинно, коли інвестор змушений звільняти людей,  але оплачувати податки на нерухомість та землю", – заявив він. При цьому уточнив: лише у Львові на початку карантину в індустрії гостинності працювало приблизно 100 тисяч осіб. Якщо говорити про область, то йдеться про кілька сотень працівників, які потенційно можуть поповнити лави безробітних, якщо карантин знову посилять.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал