Учні ліцею ім. В. Стуса йдуть на канікули, а опісля — ще тиждень навчатимуться дистанційно

Таке рішення адміністрацією навчального закладу було прийняте через велику кількість хворих педагогів.

Про це пише пресслужба Львівської міської ради, передає "Еспресо.Захід". 

За інформацією управління освіти ЛМР, станом на 8 жовтня у Львові є підтверджена інформація про 46 хворих учнів та 63 працівники закладів освіти міста, в яких підтвердився COVID-19. У зв’язку з цим, в 23 закладах освіти є класи, які перевели на дистанційну форму навчання.

У ліцеї ім. В. Стуса спостерігалося стрімке зростання захворюваності серед працівників закладу освіти. Станом на 8 жовтня 22 педагоги перебувають на листку непрацездатності, в 6 з них підтверджено Covid-19, ще троє чекають на результати тестів. Серед учнів ліцею підтверджено 2 випадки коронавірусу. До сьогодні у школі 6 класів перебували на самоізоляції та навчались із використанням дистанційних технологій. Тому з метою переривання ланцюга захворюваності, ліцей ім. В. Стуса прийняв рішення з 9 по 16 жовтня включно зробити канікули, а з 19 по 23 — проводити дистанційне навчання.

Сьогодні на сторінках львівських ЗМІ з’явилась інформація, що одна з вчительок цього ліцею минулої п’ятниці померла внаслідок ускладнень від коронавірусної інфекції.

"52-річна Наталя Кулинська від середини вересня перебувала на лікарняному. Спочатку їй ставили діагноз гострий бронхіт. Але після 10 днів лікування їй так і не стало краще, тому госпіталізували у лікарню швидкої допомоги. Там їй і підтвердили коронавірус, але минулої п’ятниці вона померла", – повідомила одна з педагогів Світлана Уралова в коментарі для видання "Твоє місто".

В ЛМР поки цю інформацію спростовують: "Додамо, що підтвердженої інформації про те, що вчителька цього навчального закладу, яка нещодавно померла, мала COVID-19, у міському управлінні освіти немає".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.