Сміттєпереробний завод у Франківську: місто підписало меморандум з чеським підприємством

Міський голова Руслан Марцінків і представники "IVP" (Чеська Республіка) підписали меморандум про намір співпраці щодо поводження з твердими побутовими відходами.

Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківської міської ради, передає "Еспресо.Захід"

"Якщо коротко, то цей документ - це важливий крок до залучення інвестора для будівництва сміттєпереробного заводу", - пояснив міський голова.

Він також додав, що багато зроблено вже у цьому напрямку: місто встигло збудувати біогазову установку, сортувальну лінію та фільтратопровід. Однак це тільки початок. Попереду багато роботи, але якщо всі процедури закінчаться позитивно, то місто отримає кошти з ЄС на будівництво сміттєпереробного заводу.

Фото: Івано-Франківська міська рада

Додамо, раніше Європейський банк реконструкції і розвитку розробив для Івано-Франківської області проект сміттєпереробного заводу.

Документ свідчить, що територія Прикарпаття буде розділена на три кластери: північний, центральний і південний, кожен з яких буде акумулювати до 50 тис. тонн сміття на рік і мати об’єкт для переробки або утилізації твердих побутових відходів. Проект також передбачає функціонування в області п’яти сміттєперевантажувальних станцій. За словами експертів, будуть будуватися великі полігони, які дозволять знизити інвестиційні витрати.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.