Продавали через інтернет: на Львівщині викрили цех, де підробляли каву та спеції

Правоохоронці вилучили майже 10 тонн контрафактних продуктів.

Масштабне підпільне виробництво продуктів харчування розгорнули у гаражних та складських приміщеннях. Восьмеро осіб на чолі з 34-річним жителем Київської області підробляли продукцію майже десяти відомих українських торгових марок: каву, спеції, приправи, маринади, соуси, салатні заправки, кондитерські вироби тощо. Про це  повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України, передає "Еспресо.Захід".

Сировину для виготовлення харчів зловмисники замовляли з-за кордону, а збували через Інтернет-магазини, а також оптовим покупцям.

Загалом правоохоронці провели 27 обшуків за місцями проживання фігурантів, в їхніх автівках, у складських приміщеннях та місцях виготовлення фальсифікованої продукції. У обшуках було залучено спецпідрозділ «ТОР». В результаті вилучили понад 10 тон готової контрафактної продукції, а також обладнання, сировину для виготовлення фальсифікату, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, гроші, банківські картки, «чорнові» записи та документацію.  За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.