На Львівщині єгері спіймали групу браконьєрів

Разом із групою осіб, в яких був мисливський карабін "Сайга", перебував голова одного з мисливських господарств Бродівського району.

Про це повідомили на офіційному порталі Державної екологічної інспекції у Львівській області, передає "Еспресо.Захід".

Працівники Держекоінспекції перевіряли дотримання вимог законодавства спільно громадськими інспекторами з охорони довкілля Львівської області, єгерською службою Золочівської районної організації Українського товариства мисливців і рибалок, лісовою охороною держпідприємства "Золочівське ЛГ" та із залученням правоохоронців Золочівського відділу поліції ГУ НП у Львівській області. Вони перебували на території мисливських угідь Золочівського РО УТМР. Біля села Гутище виявили факт перебування голови одного з мисливських господарств Бродівського району разом із групою осіб, в яких був мисливський карабін "Сайга". Посадовець не надав документів, які підтверджували б право цих осіб зі зброєю перебувати в наданих його господарству мисливських угіддях, що межують із місцем події.

Власник карабіна втік з місця події, проте невдовзі його особу встановили. На місці вчинення правопорушення рейдова група виявила у службовому авто мисливського господарства приціл із нічним баченням, а неподалік у лісопосадці – триногу-підставку під мисливський карабін. Виявлені речі вилучили.

На посадову особу мисливського господарства за нехтування вимог природоохоронного законодавства склали протокол про адміністративне правопорушення. Тепер вживають заходів задля притягнення до адміністративної відповідальності особи, яка втекла зі зброєю.