На Буковині висадять 50 тисяч дерев за день

На Буковині 17 жовтня висадять близько 50 тисяч дерев.

Таким чином регіон долучиться до загальнодержавної екологічної ініціативи "Озеленення України", метою якої є посадити один мільйон дерев за день. Про це повідомляє Чернівецьке обласне управління лісового та мисливського господарства, передає "Еспресо.Захід".      

"Лісівники вже підготували сіянці та саджанців дерев, породи яких домінують на території краю. Цікаво, що на Сокирянщині вперше будуть висаджувати сіянці дуба, які вирощені за новітньою сучасною технологією, – з закритою кореневою системою. А найбільше дерев висадять у Чернівецькому держлісгоспі – майже 14 тисяч", – йдеться у повідомленні.

Чернівецьке обласне управління лісового і мисливського господарства запрошує громадськість Буковини та Північної Бессарабії, учнівську та студентську молодь, громадських активістів, представників органів влади і місцевого самоврядування, засобів масової інформації, державних установ та організацій, бізнесових структур долучатися до акції.

У суботу, 17 жовтня, дерева висаджуватимуть у:

Кожен охочий зможе безпосередньо в лісі, прослухавши короткий інструктаж від професійних лісівників, висадити одно-дворічні саджанці за допомогою спеціального обладнання.

Довідково.

Відповідальна особа на Буковині – Тарас Михайлович Собко – головний спеціаліст відділу лісового господарства та мисливства Чернівецького ОУЛМГ.

Контактні дані:

тел. роб. (037)254-08-06, моб. 099 729 52 93;

email: lk@cvoulmg.gov.ua

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал