Завтра почнеться "Lviv Art Week"

Тиждень львівського мистецтва відбудеться у парі з Lviv Fashion Week.

Завтра у Львові стартує Тиждень львівського мистецтва "Lviv Art Week", який претендує  стати  "першою цеглинкою у розбудові нового амбітного і щорічного артпроєкту  європейського зразка". Принаймні, на це націлені  організатори – зокрема, галерея Львівської національної академії мистецтв. Тиждень триватиме у просторі FESTrepublic до 11 жовтня, інформує "Еспресо.Захід".

Як поділилася з нами тематичними думками мистецький куратор галереї "Зелена канапа" (що теж братиме участь у дійстві) Олеся Домарадзька, такий фестиваль організований на зразок схожих фестивалів  у будь-якій європейській столиці. "Кожен артфестиваль – це можливість показати, чим займаєшся, та привабити до себе нових людей, – каже Олеся Домарадзька. – Це реклама, а реклама зайвою бути не може. Зрештою, у  нашій галузі така реклама спрацьовує значно краще, ніж інші її варіанти".

"Lviv Art Week" пройде під гаслом "Віддалена взаємодія" і має на меті  продемонструвати вагомий фрагмент локального мистецького середовища. Як інформують організатори, відкриваючись експозицією скульптури художників Ярослава Гончарука, Ярослава Костка та інших, експозиційна площа "LAW" умовно поділятиметься на зони. Такі, де водночас презентуватиметься  кілька проєктів різного спрямування.

Приміром, вагома частина виставкового майданчика належатиме львівським галереям, які представлять своїх найцікавіших авторів, Зокрема, "Зелена канапа" – Юрія Коваля та Ольгу Пильник, "Дзиґа" – Василину Буряник, Руслана Трембу, Людмилу Давиденко та Вероніку Чередниченко , "PM Gallery" – Миколу Андрущенка, "Gallery 101" – Мирославу Бачкур, Вадима Панченка, Маріко Гельман, Ярослава Костко, Олену Каїнську, Дзвіню Подляшецьку. Своїх авторів представить і галерея Львівської національної академії мистецтв. 

Також буде презентовано результат творчих взаємодій художників із дизайнерами, що створюють колекції Lviv Fashion Week – 2020.  Тим більше, що заходи та покази Lviv Fashion Week відбуватимуться зовсім поряд й паралельно із LAW. А отже у тандемах творитимуть: B.O.LDYREVA x Petro Hrytsiuk (живописець та скульптор Петро Грицюк), Chereshnivska x Tereza Barabash (художниця експериментального текстилю Тереза Барабаш), Lesia Semi x Boris Gavryliuk (живописець Борис Гаврилюк), Petro Nesterenko-Lanko x Olga Pylnyk (керамістка Ольга Пильник).

Також буде зона, де можна буде познайомитися з Аукціонним домом "Українське мистецтво", який цьогоріч дебютує на українському артринку. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал