"Героїня двох народів": на Рівненщині відкрили виставку про Анну Валентинович

У селі Садове, що на Гощанщині, запрацювала тематична виставка, присвячена народженій в Україні легенді польської опозиції комуністичних часів, співзасновниці профспілкового руху "Солідарність" Анні Валентинович.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської ОДА, передає "Еспресо.Захід".      

"Сьогодні в рідному селі Анни запрацювала її іменна виставка. Разом із представниками Генерального консульства РП у м. Луцьк та громадськістю вшанували її світлу пам’ять. Вона змінила рух історії у боротьбі з комуністичним режимом не тільки в Польщі, але і в цілій східній Європі. Це Героїня двох народів", – зазначив заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг під час відкриття.

Фото: Рівненська ОДА

На виставці "Героїня двох народів" презентовано біографію Анни Валентинович, її кар’єрний шлях та стійку позицію. Частину стендів виставки присвячено "Солідарності" та стану справ у незалежній Польщі.

Довідково.

Анна Валентинович народилася в українській родині на Рівненщині, а згодом, уже як польська громадянка, стала однією з очільниць руху, що призвів до падіння комунізму в Польщі та став важливою віхою здобуття незалежності Польщі.

Свобода та можливість вирішувати власну долю – дуже важливі як для поляків, так і для українців.

Польський рух "Солідарність" та українську Революцію Гідності об'єднує прагнення суспільства до змін і переконання, що громадянська активність кожної людини може змінити життя країни на краще. Ця ідея виразно прочитується в історії "Солідарності" та в життєвому шляху Анни Валентинович.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал