МВС залучить 140 тис. правоохоронців та авіацію на місцевих виборах

Оскільки виборчий процес відбувається в умовах пандемії COVID-19, особлива увага приділяється засобам індивідуального захисту правоохоронців.

Про це під час наради заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, передає "Еспресо.Захід". 

Виходячи з розрахунків для забезпечення публічної безпеки під час місцевих виборів буде залучено майже 140 тисяч правоохоронців. Передбачається залучення авіаційних підрозділів системи МВС для оперативного реагування на зміну обстановки.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Сергія Гончарова, в регіонах створені оперативні резерви для реагування на виклики та загрози, які можуть відбутися в рамках проведення виборів.

"Щоб підвищити ефективність реалізації формування резервів, і безпосереднього реагування у рамках виборчої кампанії планується залучати нашу авіацію. Ми плануємо залучати всі наявні сили та засоби авіації системи МВС - літаки та гелікоптери. Наявність гелікоптерів дозволить реагувати на протиправну діяльність у найвіддаленіших точках, де немає посадкових смуг", - повідомив Сергій Гончаров.

Читайте також: Бюлетень із 19 партій. Хто є хто у виборах на Львівщині.

Голова Нацполіції Ігор Клименко зауважив, що кількість складаних адміністративних протоколів та розпочатих кримінальних проваджень за місяць виборчої кампанії (на сьогодні 683 та 219) вже перевищує в 12 та 18 разів відповідно, аналогічні показники під час парламентських виборів.

"Основним завданням поліції під час виборчого процесу є простежити за тим, щоб вибори пройшли в межах законності. Ми налагодили координацію з усіма керівниками правоохоронних органів в регіонах, щоб забезпечити безпеку під час виборчої кампанії так і самих виборів. З 12 жовтня до 1 листопада 2020 весь особовий склад поліції працюватиме в посиленому варіанті службової діяльності",- зазначив голова Нацполіції.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.