Лікарі приміряли костюми супергероїв

Оригінальні фото медиків прикрашатимуть стіни приймального відділення Львівської обласної дитячої клінічної лікарні "Охматдит"

Про це "Еспресо.Захід" розповіла ідейна натхненниця та організаторка фотопроєкту "Лікарі Супергерої" Христина Гевко.

"Як важко працюють лікарі, мала нагоду спостерігати, ставши членкинею Опікунської Ради лікарні. Але ще більше це впало в око, коли перебувала тут зі своїм сином. Лікар може провести 18 годин в операційній, піти додому, щоб трохи перепочити, але вже за дві години йому телефонують: "Пацієнту стало гірше". І лікар повертається на роботу, де попри втому, приймає блискавичні рішення та рятує життя. Для мене ці люди – супергерої", - каже Христина Гевко.

Зізнається: спершу були побоювання, як лікарі сприймуть ідею одягти роги чаклунки Малефісенти, костюм "Залізної людини" чи приміряти на себе образ директора "Гоґвартсу"  - одного з головних персонажів серії романів про Гаррі Поттера. Медики серйозно ставляться до своєї роботи: не кожен готовий вбратися в медичний костюм яскравого кольору – не кажучи про костюм казкового персонажа. Однак варто було першим п’ятьом сміливцям взяти участь у фотозйомці, як один за одним почали зголошуватися інші. Загалом у фотопроєкті взяло участь 22 лікарів з кожного відділення лікарні.

У планах - влаштувати ще одну оригінальну фотосесію. Цього разу світлини розвішають у реанімації. "Приймальне відділення і реанімація – це два місця у медичному закладі, де діти та їх батьки переживають найбільші хвилювання. Усмішки лікарів додаватимуть їм упевненості", - пояснює свій вибір членкиня Опікунської Ради лікарні.

Фото: facebook-сторінка Христини Гевко

За словами Христини Гевко, такі проєкти привертають увагу меценатів. Вже є люди, які зголосилися відремонтувати сходову клітку і кілька палат у відділенні анестезіології. "Погодьтеся, це було б поганою ідеєю – розвішати хоч і гарні фото, але на облуплені стіни", - зауважує ідейна натхненниця фотопроєкту.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал