Електромобілям почали видавати "зелені" номерні знаки

Такий дизайн використовують в Австрії, Німеччині, Норвегії та Великій Британії.

Про це повідомляє пресслужба Регіонального сервісного центру ГЦС МВС у Львівській області, передає "Еспресо.Захід". 

Під час відкриття нового сервісного центру МВС у Зимній Воді, що неподалік Львова, презентували нові номерні знаки для автомобілів та електробусів. Тепер такі номери видаватимуть в усіх сервісних центрах України. 

"Зелені"  номерні знаки виглядають напрочуд презентабельно. Для електромобілів, електромопедів та електромотоциклів – біла плашка з зеленими літерами і цифрами. Для електротаксі та електробусів – зелені цифри на темно-жовтому тлі" – зазначив перший заступник начальника Головного сервісного центру МВС Юрій Смольянінов.

"Зелені" номерні знаки закріплюватимуться лише за транспортними засобами, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння. Тобто "гібриди" на такі знаки претендувати не зможуть. Реєстрація електрокарів відбуватися на загальних підставах.

За даними сервісного центру ГЦС МВС, Україна є одним із лідерів за темпами росту придбання електромобілів. На сьогодні в Україні уже зареєстровано майже 23 тисячі таких автівок.  У цьому році їх було на 42% більше, ніж торік. А протягом минулого року – зареєстровано на 77% таких автомобілів більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал