На Львівщині проходять екологічні місії від УГКЦ

Стрийська єпархія УГКЦ проводить екологічні місії на парафіях Львівщини.

На виїзді священик, референт бюро екології УГКЦ о. Олег Кобель розповідає про відповідальне ставлення до природи. Місії цікаві і дорослим, і малим, передає "Еспресо.Захід".

"Традиційно у перший день вересня християнська спільнота відзначає Всесвітній день молитви за збереження створіння. Від цієї дати починається Час для створіння, який завершується 17 жовтня днем святого Франциска Асизького. У цей період християни в усьому світі в особливий спосіб єднаються в молитві і різних діях задля збереження нашого спільного дому - Землі. Все, що потрібно - зорганізувати парафіян на спільну молитву в храмі, домовитися про зустріч у школі з учнями, можна домовитися про зустріч з представниками місцевої влад чи підприємців", - розповів "Еспресо.Захід" о. Олег Кобель.

Такі місії вже зголосилося прийняти понад десяток сіл Стрийської єпархії. Запрошують о. Олега і сусідні єпархії - минулого тижня він повернувся з Коломийщини.

Для дітей Церква має особливу програму - уроки і зустрічі з презентацією екологічних казок о. Олега Кобеля.

"У формі казки, історії про Їжачка, можна навчити дітей ставитися відповідально до природи як до Божого створіння, тобто не чинити підпалів сухотрав'я, правильно реагувати на незаконні вирубки лісу, берегти первоцвіти і воду, сортувати сміття. Як бачимо, це вже дає своє плоди. Церква говорить по-іншому. І поволі бачимо плоди цієї праці - люди уже починають сповідатися з підпалів трави, перестають це робити і говорять про це із сусідами", - каже о. Олег Кобель.  

Триватимуть екологічні місії УГКЦ  до 17 жовтня. 

Запросити на свою парафію екологічну місію можна тут

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал