Мінцифри презентувало нові послуги в е-сервісі Дія

Міністерство цифрової трансформації провело Diia Summit, де презентувало результати роботи за рік та масштабне оновлення Дії.

Про це повідомили на сайті Кабміну, передає "Еспресо.Захід".

У презентації 16 нових електронних послуг і сервісів у застосунку та на порталі взяли участь президент Володимир Зеленський, віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров і команда Дії.

На порталі державних послуг Дія нині доступно 27 державних послуг та інформація із шести реєстрів у особистому Електронному кабінеті громадянина. Сьогодні, 5 жовтня, Мінцифри презентували ще 4 нові послуги на порталі Дія:

  1. Будівельні послуги – частина впровадження Єдиної електронної системи у сфері містобудування. Можливість почати та завершити будівництво об’єктів онлайн, що належать до категорії СС1 (кафе, приватні будинки, малі споруди).
  2. Оновлена реєстрація ТОВ онлайн – реєстрація ТОВ з оновленою формою та однією заявою.
  3. єМалятко онлайн – послугу, яку з 1 січня можна було отримати офлайн у пологовому або ЦНАПі, переводять повністю в онлайн.
  4. Реєстрація місця проживання дитини до 14 років. Наразі ця послуга доступна лише у Києві та Харкові, поступово обіцяють запустити в усій Україні.

Окрім того, Мінцифри представила оновлену версію за стосунку – Дія 2.0. У ньому з’явилося 7 нових послуг.

Шеринг документів – найголовніше оновлення Дії 2.0. Українці зможуть передавати копії документів (паспорт, ІПН, свідоцтво про народження) натиснувши «ОК» на push-повідомлення у застосунку Дія. Це значно спростить отримання банківських або поштових послуг, заселення у готель та сотні інших життєвих ситуацій.

Також в оновленні з’явилася можливість поділитися технічним паспортом на авто з іншою людиною – відображення належного користувача.

На Diia Summit Мінцифри презентувало три нові документи у Дії: свідоцтво про народження дитини, довідка внутрішньо переміщеної особи, цифровий ІПН (податковий номер).

У Дії 2.0 відображаються штрафи ПДР і борги за виконавчими провадженнями. Користувачі отримують push-повідомлення у застосунку та можуть переглядати інформацію про порушення або наявність виконавчих проваджень на порталі. Крім того, вони зможуть сплатити їх у застосунку через Apple Pay/Google Pay або карткою.

Щодо посилення безпеки мобільного застосунку Дія, то в Мінцифри повідомили, що застосунок отримав атестат КСЗІ. Також було проведено 2 pen-тести для підтвердження безпечності мобільного застосунку.

Нові цифрові можливості реалізовано за підтримки проєкту USAID / UK aid "Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах/TAPAS", програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та реалізується Фондом Східна Європа та Innovabridge, проєкту EGOV4Ukraine, що є частиною програми U-LEAD з Європою, SURGe за підтримки уряду Канади.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал