У Львові відбуваються "Наукові пікніки"

Цьогорічний фестиваль науки й технологій зосереджений на обговоренні перспективності наукових досліджень в умовах глобальної кризи та невизначеності.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради, передає "Еспресо.Захід".

Фестиваль "Наукові пікніки: Вакцина здорового глузду" відбувається сьогодні, 4 жовтня, на Сихові біля Центру Довженка. Цьогоріч програма фестивалю, крім традиційних блоків (практичної частини та лекційної), включає ще й особливу секцію – "Модель створення вакцини".

До практичного блоку фестивалю входять досліди й експерименти з природничих наук, майстер-класи на екологічну тематику, демонстрація інноваційних розробок у сфері робототехніки та VR-технологій, унікальна ретровиставка.

Лекційний блок включає: розмови про культуру, освіту, інформаційну вакцинацію, перспективність наукових досліджень в умовах пандемії. Також тривають панельні дискусії та мотиваційні спічі.

ТОП-подія фестивалю почнеться о 17:15. Усі охочі зможуть прослухати спіч коміка й управлінця ІТ-компанії Володимира Андрєєва на тему: "Інформаційна гігієна: челенджі для мозку".

Особлива секція фестивалю – "Модель створення вакцини": відтворення етапів винайдення вакцини (демонстрація процесів надання першої домедичної допомоги, роботи в лабораторії, проведення комп'ютерних обрахунків, виготовлення індивідуальних засобів захисту на 3D-принтерах, створення ліків, введення вакцин).

Нагадаємо, фестиваль "Наукові пікніки: Вакцина здорового глузду" мав відбутися у Львові 27 вересня, проте його перенесли на тиждень, у зв'язку з жалобою за загиблими в авіакатастрофі на Харківщині.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.