У Луцьку писали диктант із польської мови

Учні, вчителі та члени Товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка й інші охочі в Луцьку випробували свої сили в популярному диктанті "Я пишу, ти пишеш, ми пишемо… польською. Диктант із польської мови в Україні".

Про це повідомило видання Monitor Wolynsky.

Захід, який  уже всьоме організовує фонд "Свобода і демократія", відбувся в суботу, 3 жовтня на спортивному комплексі Волинського національного університету імені Лесі Українки на вулиці Ярощука, 30. Учасників розмістили в секторі для вболівальників, обладнаному зручними сидіннями.

На стадіон прийшли кількадесят осіб. Охочих перевірити свої знання із польської орфографії та пунктуації привітала голова товариства Ніна Поремська. Відтак учителі школи, що діє при організації, роздали учасникам чисті листки, а також ручки – тим, хто їх забув. Ознайомивши присутніх із правилами конкурсу, організатори розпочали диктант. Одразу після його завершення вчителі школи розпочали перевірку, щоб виявити переможців. Поки перевіряли роботи, присутніх запросили на почастунок. Відтак оголосили переможців і вручили дипломи і книжкові нагороди. Їх надавали у двох категоріях: "Діти й молодь" (12-18 років) і "Дорослі" (19 років і старші). Відзнаки отримали також наймолодший і найстарший учасники.

Проєкт "Біло-червоне ABC. Підтримка розвитку польськомовної освіти в Україні", в рамках якого організовано диктант, фінансує Канцелярія голови Ради міністрів РП у межах державної підтримки Полонії та поляків за кордоном.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.