Від 50 до 90: у Луцьку відбувся фестиваль спорту серед людей похилого віку

У Луцьку відбувся сьомий Обласний фестиваль серед людей поважного віку. Бабусі та дідусі змагалися у грі в шахи та шашки, грали в настільний теніс, дартс та боулінг.

Учасниками змагань стали ветерани спортивних товариств, пенсіонери з об’єднаних територіальних громад Волині віком від 50 до 90 років, пише Суспільне Волинь.

Як розповіла заступниця директора обласного центру фізичного здоров’я "Спорт для всіх" Олена Ковальчук, на цьогорічний фестиваль приїхало 78 учасників. Бажаючих позмагатися було більше: "через карантин, ми по площі не можемо прийняти більше учасників. Але не дивлячись на обмеження всі люди задоволені, що ми змогли зібратися".

Серед учасників фестивалю є колишні професійні спортсмени та любителі. 73-річний майстер спорту Олег Хмурий розповів: більше 50-ти років займався велоспортом. "Я раз в рік сюди приходжу. Тут і людей побачиш і сам позмагаєшся, побачиш, що ти вартий. Тут душею молодієш і дівчат таких гарних побачиш, і самому стає гарно ", - каже чоловік.

"Я займаюсь спортом, не професійно, внуків теж, щоб займались навчаю. Я брала участь в дартс і в боулінг. По життю дуже активна і хочу і надалі такою бути ", - розповіла літня фестивальниця Наталія Вітовська.

Переможців у тих чи інших видах спорту не визначали. Для літніх учасників головне участь та спілкування, - розповіла організаторка фестивалю Олена Ковальчук.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал